13. august 19:00

til 20:00

·

· Vor Frue Kirke

Angelus – dagens tider

Ulrik Spang-Hanssen, fotograf Nikolaj Lund, Symfonisk Sal, Aarhus Musikhus

En kirkekoncert med musik for baryton og orgel, præsenteret af Vor Frue Kirkes korleder, Rasmus Tofte-Hansen, og organist, Ulrik Spang-Hanssen. Der præsenteres fransk og dansk musik, der omhandler tiderne på dagen.
I forbindelse med festugen for Assens’ 500-års købstadsjubilæum afholder Vor Frue Kirke en koncert med temaet “Aften”. Det er to af husets egne folk, nemlig Syngedrengenes leder Rasmus Tofte-Hansen, der er uddannet sanger, og Ulrik Spang-Hanssen, der passer orgelbænken i Vor Frue, som har sammensat et spændende program med ny og ældre musik, der passer ind i koncertens tema.

Rasmus er til daglig gymnasielærer i Glamsbjerg, men har en omfattende musikfortid med eksaminer fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i København og fra Guildhall i London. Han har medvirket i mange sammenhænge, både som korsanger og som solist, inden han sidste år blev headhuntet til at være ny leder af Syngedrengene.

Ulrik Spang-Hanssen har tidligere været Vor Frue Kirkes faste organist, men blev i 1999 udnævnt til professor ved konservatoriet i Aarhus, hvor han virkede indtil sin pension sidste år. Han har indspillet omkring 70 cd’er og koncerteret over det meste af verden.

Koncerten præsenterer musik af franskmanden Louis Vierne, som var organist ved Notre Dame-kirken i Paris, en suite på tre sange med fællestitlen “Angelus”, som er en katolsk klokkeringning og bøn morgen, middag og aften. Endvidere fremføres danskeren Flemming Friis’ sange over digte af Ludvig Holstein, hvor det sidste også hedder Angelus. Ulrik Spang-Hanssen spiller desuden orgelmusik af Buxtehude. Hans indspilning af disse danske barokværker er blevet kritikerberømmet over hele verden.

Arrangør

Vor Frue Kirke

Assens-Gamtofte Menighedsråd er ansvarlig for samtlige aktiviteter i kirke og sogn, således også koncerter og kulturelle begivenheder.

Kommende events:

Program

Du kan også opleve:

Skip to content