18. august 10:00

til 20:00

·

· Assens Bio

Porten Til Europa – en historisk kortfilm

Porten til Europa - Plakat
Plakat: Kasper Orthmann Andersen

Historisk kortfilm om Danmark / Assens i 1500-tallet, baseret på autentiske personer og begivenheder i sen-middelalderen.
I anledning af Assens’ 500-års jubilæum som købstad præsenterer Frøbjerg Festspil den historiske kortfilm “Porten til Europa”. Filmen tager os tilbage til 1500-tallet og fortæller historien om Assens’ provst Hans Hansen, hvis tjeneste for både Gud og Kongen blev en afgørende faktor i byens udvikling.
“Porten til Europa” følger Hans Hansen, en nøglespiller i Assens’ historie, der med sin loyalitet over for Kong Christian den 2 ikke blot opnåede stor rigdom, men også var med til at sætte Assens på Europakortet. Hans bidrag til byens udvikling og hans rolle i sikringen af købstadsrettighederne blev en væsentlig arv, der blev stadfæstet efter hans død.
Filmen tager sit udgangspunkt i Hans Hansens liv og hans dedikation til både sin tro og sin konge. Fra hans tid som en magtfuld figur i byens historie til hans ydmyge afsked i en munkecelle, maler “Porten til Europa” et portræt af en mand, hvis skæbne var uløseligt forbundet med Assens’ skæbne.

“Porten til Europa” er en fortælling om en tid, hvor Assens blev en vigtig udskibningshavn for især studehandel til resten af Europa. Filmen giver seerne et indblik i en tid, hvor tro, loyalitet og ambition drev mænd som Hans Hansen til at forme historien og skabe arven for kommende generationer.

Filmen vil blive vist i Assens Bio på Tobaksgaarden under Drivkraft-festivalen og desuden ved en række gratis offentlige forevisninger søndag den 18. august 2024, også på Tobaksgaarden.

Arrangør

Frøbjerg Festspil

Frøbjerg Festspil er projektejer på filmen, og den er økonomisk støttet af Assens Kommune, Velux Fonden, Fynske Bank og Bryggeriet Vestfyns Fond. Filmen er instrueret og skrevet af Simone Nørgaard Kruse efter forlæg af historiker Peter Storm samt Kirsten Hornbak, der også har produceret filmen. Filmfotograf og postproduktion: Kasper Orthmann Andersen.

Kommende events:

Program

Du kan også opleve:

Skip to content