17. august 10:00

til 15:00

·

· Kulturkajens atriumgård

Splitte mine bramsejl! Havnemarkedsplads for store og små landkrabber

Træd ind ad Kulturkajens byport og mærk, indsnus og oplev den middelalderlige markedsstemning i atriumgården. Få en sømandstatovering, klap en krabbe eller leg købmand – og betal med guld, du finder i sandet. Slå dig ned i vores aflukkede og hyggelige atriumgård, og lad børnene gå på opdagelse i trygge omgivelser.

Kulturkajens atriumgård er i anledning af Assens’ 500-års købstadsjubilæum forvandlet til en markedsplads i et havnemiljø inspireret af købstadens historie. I 1525 bekræftede Frederik den 1. Assens’ købstads privilegier til handel. Dengang var byen omkranset af volde og en fæstningsmur hele vejen rundt om byen. Det var kun tilladt at handle inden for byens mure, så når man kom fra landet og trådte ind gennem byporten, blev man overvældet af de mange sanseindtryk fra markedspladsen, der mødte én. Byporten i 2024 på Willemoes’ Plads fører ind i en oase, der stimulerer alle sanser i et lukket gårdrum. Her finder man det historiske havnemarked i atriumgården med forskellige stande, aktiviteter og events. Nogle står biblioteket for, og andre varetages af vores mange samarbejdspartnere.

Der er mulighed for at sætte sig og tage et hvil mens børnene leger – dog skal forældrene selv holde opsyn med deres børn.

Indgangen er gennem Kulturkajens foyer, hvor der også er adgang til toiletter og puslebord.

Målgruppe: børn fra 0 til10 år og deres familier.

Arrangør

Assens Bibliotekerne

AssensBibliotekerne fungerer som lokale væresteder og kulturcentre i Assens, Glamsbjerg, Haarby, Tommerup, Vissenbjerg og Aarup. I Assens ligger biblioteket i det nye Kulturhus, Kulturkajen, som blev indviet i 2023.

Ud over biblioteket finder du her kommunens møde- og kompetencecenter Kompaset, VisitAssens, Udvikling Assens, og i bygningens midte: atriumgården.

Kommende events:

Program

Du kan også opleve:

Skip to content